Талантливите деца от пловдивския Музикален център MusicArt“  се завърнаха от участие

...
Талантливите деца от пловдивския Музикален център MusicArt“  се завърнаха от участие
Коментари Харесай

Пловдивски таланти с награди от престижен фестивал


Талантливите деца от пловдивския Музикален център „ MusicArt “  се завърнаха от присъединяване в Международния фестивал „ Creativita Senza frontirre “ 2023 г, който се организира от 31 юли до 5 август в Рим, Италия. В състезанието се включиха реализатори от 18 страни и измежду голямата конкуренция, пловдивската група впечатли жури и аудитория и реализира величествен триумф!

Наградата  GRAND PRIX  беше връчена на 13-годишната Виктория Каменчева, която единствено преди седмици завоюва „ Гласът на Европа “ и стипендия на ISCART – Международната академия за просвета и изкуство със седалище в Лугано, Швейцария, както и гратис образование в Тринити Колидж. На същия конкурс по време на Summer Campus 2023 в Бургас, званието „ Гласът на Европа “ и стипендия завоюва и още едно пловдивско дарование – 13-годишната Иванина Колева, възпитаничка на пловдивската музикална школа „ Арт Войс Център “ с началник Руми Иванова.

В състезанието в Рим, вокална групировка „ MusicArtVision “ получи две Първи награди в направление Поп и Фолклор, както и покана за присъединяване в Арт фестивал в Израел. Габриела Мишева и Никол Петковска бяха удостоени с Първи награди, а Иван Назлъмов и Ива Димова с Втори.

Вокалистите на Музикален център „ MusicArt “ Пловдив с началник Ирена Велева получиха покана за фестивала в Италия от присъединяване си в Международния фестивал „ Кръстопът на Музите “ гр. София, проведен от Арт компания „ Нови звезди “.  Пътуването на пловдивските гении  се реализира благодарение на Сдружение за изкуство „ Мечтая и създавам “ и финансовата поддръжка на Община Пловдив.

В българската делегация се включиха 46 реализатори от 6 български града. Талантите на „ MusicArt “ с горделивост показаха Пловдив като Европейска столица на културата във безконечния град Рим.

Музикален център „ MusicArt “‘ – място за музика, просвета, развлечение, артистични срещи с изкуството и развиване на млади гении, е основан през 2016 година в сърцето на Пловдив, единствено на метри от Драматичния спектакъл. В него искащите имат опция да се образоват по китара, пиано, пеене, цигулка, акордеон и солфеж, да усъвършенстват своите умения както на любителско, по този начин и на професионално равнище.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР